Smiths Interconnect bekräftar överlägsen prestanda hos sina PCB-kontakter

KA-serien kan prestera på betydligt högre nivåer än de som föreslagits av tidigare betyg.

Som ett resultat av ytterst noggranna tester vid Center of Excellence-laboratoriet i Kansas City har Smiths Interconnect nu offentliggjort resultatet som visade på överlägsen prestanda och kapacitet för kontaktfamiljen i KA-serien.

KA-serien är välkänd för sin tillförlitlighet under en mängd extrema miljöförhållanden, som stöder hög strömstyrka, lågt kontaktmotstånd och minimala insättnings- och utdragskrafter samtidigt som den motstår höga stötar och vibrationer. Nu har det även bekräftats att 0,6 mm-kontakterna kan hantera mycket större ström utan skadliga temperaturhöjningar (mindre än 30°C ökning).

Några exempel från de nya testerna:

  • 1 kontakt klarar 9 A
  • 2 intilliggande kontakter kan ta 6,5 A vardera
  • 4 intilliggande kontakter kan var och en utan ansträngning bära 5,4 A

Testad enligt standarder från European Space Agency (ESCC 3401)

Tidigare stöttestad enligt Militära specifikationer (MIL-DTL-55302), har KA nu testats ytterligare för stötar och vibrationer enligt de mycket höga standarderna från European Space Agency (ESCC 3401). Det imponerande förhållandet mellan kraft och storlek samt robustheten är möjliga tack vare designen från Smiths Interconnects Hypertac® hyperboloidkontakt: den tredimensionella symmetrin i konfigurationen garanterar elektrisk kontinuitet oavsett krävande förhållande.