Om oss på Stig Wahlström Elektronik

Vi tror på att långsiktiga affärer handlar om bra relationer, att jobba hårt och att man aldrig glömmer bort att ha roligt. På det viset kan vi alltid erbjuda dig nya tekniska lösningar, i trygga och erfarna händer.

Sedan starten år 1921 har vi strävat efter att ständigt utvecklas och att kunna erbjuda svensk industri bästa tänkbara tekniska lösningar. Hos oss på Stig Wahlström Elektronik hittar du därför högkvalitativa produkter inom klimatisering och förbindningsteknik, såväl som medarbetare med specialistkunskap och världsledande komponentleverantörer. Nischade produkter när du vill ha det, modifierad standard när du behöver det.

Välkommen till oss!

Vår historia – från 1921 till idag

Engagemang

En kvalitetssäkrad resa från start till mål.

Hos oss kan du räkna med ett gediget engagemang – från produktionsbandet till slutleveransen. Med nischad expertis i alla led ser vi till att du når ut med dina produkter på marknaden så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt, utan att behöva kompromissa med kvaliteten.

Goda relationer

När samarbetet är nära, är lösningen nära.

Vi samarbetar med några av världens ledande komponentleverantörer för att säkerställa högsta möjliga kvalitet och leveranssäkerhet på våra produkter. Att goda relationer lägger grunden för bra samarbeten är självklart för oss, i produktionsledet såväl som i kundkontakt. Därför kan du alltid räkna med hjälp från oss, hur stora eller små uppdrag det än gäller.

Spetskompetens

Med lång erfarenhet och gedigen kunskap erbjuder vi dig en lösning som håller.

Som erfaren importör av högkvalitativa klimatiserings- och förbindningskomponenter med gedigen system- och applikationskunskap, kan vi alltid erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar som håller hög standard. Med kompetens, erfarenhet och hög servicenivå i ryggen strävar vi ständigt efter att ge dig och ditt företag den bästa möjliga lösningen.

Miljöpolicy

Vi är en del av Addtech, vilket också innebär att vi är en del av koncernens långsiktiga utvecklingsarbete inom CSR (Corporate Social Responsibility). För oss innebär CSR att vi tar ett ansvar för en hållbar utveckling gällande aktieägare, medarbetare, samhälle och miljö. På senare år har vi även ökat vårt engagemang i de frågor som rör arbetsvillkor och etik – genom att ständigt sträva mot att bli starkare inom dessa frågor blir vi också ett bättre val för dig och din verksamhet.

Ekonomisk styrka är en hörnsten för att kunna investera i hållbar utveckling, och Addtech arbetar dedikerat för att försäkra att vi är både konkurrenskraftiga och kostnadseffektiva.
En förutsättning för Addtechs hållbara utveckling är att vi ser till alla de människor som vår verksamhet påverkar. Detta inbegriper våra kunder, leverantörer, medarbetare, samarbetspartners och de samhällen där vi är verksamma. Addtechs Code of Conduct fungerar som en kompass för våra medarbetare och våra leverantörer uppmanas att verka i linje med den.
Idag kommer mer än hälften av den el som används inom koncernen från förnyelsebara källor. Addtech har som mål att kontinuerligt öka den andelen. Eftersom koncernens bolag i huvudsak ägnar sig åt teknikhandel, har verksamheten en begränsad direkt miljöpåverkan. Koncernen arbetar löpande med förbättringsåtgärder inom de områden som vi kan påverka.
Addtechs strategi när det gäller hållbarhetsarbetet utgår från koncernens Code of Conduct (uppförandekod). Miljö, etik och moral är de centrala koncepten inom CSR och har sedan länge varit en del av koncernens verksamhet. Koncernens Code of Conduct gäller för samtliga anställda i den egna verksamheten och i relationen med leverantörer av produkter och tjänster. Ambitionen är att dotterbolagen ska arbeta tillsammans med leverantörerna för att åstadkomma positiva förändringar. Addtech-koncernens Code of Conduct stöder FN:s Global Compact, ILO:s kärnkonventioner samt OECD:s riktlinjer för multinationella företag.
Addtech-koncernen publicerar en hållbarhetsredovisning som ger kunder, medarbetare, ägare och andra intressenter möjlighet att ta del av hur CSR-arbetet utvecklas. Under 2011 publicerade koncernen sin första hållbarhetsredovisning. Redovisningarna ligger till grund för koncernens fortsatta utveckling inom CSR. Några av ämnesområdena som redovisas är koncernens energianvändning, klimatpåverkan, personalomsättning och medarbetarnas hälsa och säkerhet.

Ladda ner följande dokument för att läsa mer:

Allmänna villkor

Due to the prevailing situation in the world as a result of the spread of the new Coronavirus (Covid-19) and the uncertainty this may entail regarding material availability and human resources, the specified delivery times may change, and Stig Wahlström Elektronik AB thus reserves the right to adjust delivery times, or to perform by partially deliver. This means that the delivery times stated in the quotation are approximate and may be changed after acceptance of the quotation or the placed order. Stig Wahlström Elektronik AB will keep its customers informed.

 • Försäljning sker endast till av oss kreditgodkända företag och mot faktura.

 • Betalningsvillkor 30 dagar efter godkänd kreditprövning.

 • Priser anges exklusive mervärdesskatt.

 • Valutajustering, vid en kursavvikelse på fakturadag med mer än +/- 2,00 % sker prisjustering med 80,00 % av skillnaden.

 • Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta räknat från förfallodatum till full likvid kommit oss tillhanda.

 • Priser gäller 001 EXW enligt Combi-/Incoterms 2010 exklusive packning och emballering.

 • Frakt och Packning med tillhörande fraktdokument debiteras enligt vår gällande taxa.

 • Vi använder Postens Företagspaket alternativt Schenker för inrikes leveranser, utrikesfrakter med TNT alternativt UPS. Andra fraktlösningar kan erbjudas mot en tilläggskostnad.

 • Vi har ett minsta ordervärde á 2500kr.

 • I övrigt gäller Allmänna leveransbestämmelser SEAL 2012.

 • Faktura skickas som pdf

 • All information, såsom specifikationer, dimensioner, etc, på webbplatsen är endast referens. Information kan ändras och uppdateras utan förvarning.

Personuppgifter och integritet

Vi på Stig Wahlström Elektronik AB bryr oss om din integritet – därför vill vi vara öppna med hur vi samlar in, och använder oss av, dina personuppgifter. Här hittar du allt du behöver veta gällande hur vi använder oss av din information. Beroende på vem du är och varför du har varit i kontakt med oss kan vi komma att behandla dina uppgifter lite olika. Har du fler frågor om vår hantering av personuppgifter är du välkommen att kontakta vår personuppgiftsansvarige på elektronik@wahlstrom.se.

Ladda ner följande policys för mer information:

Vill du bli en av oss?

Vi letar alltid efter kvalificerade och drivna kollegor som kan hjälpa oss att ta vårt företag till nästa nivå. När det finns lediga tjänster hittar du dem här, men tveka inte att höra av dig med en spontanansökning!