Berylliumkopparpackning, BeCu

Berylliumkoppar EMI packning har överlägsen mekanisk fjädrande egenskap och samtidigt bra konduktiv förmåga. Detta gör att den är idealisk i applikationer där luckor och dörrar frekvent öppnas och stängs.

Dessa finns i profiler och dimensioner för de flesta EMI skärmning applikationer inkluderat jordning.

Dessa kan också pläteras i olika metaller för att undvika galvanisk korrosion och få bra skärmande egenskaper.

Läs mer om berylliumkopparpackning.

Dispenserad ledande packning

Ledande eller icke ledande elastomer silikon blandning kan dispenseras direkt som packning i XYZ-led med CNC-teknik.

Dispensering används ofta där det är liten plats för packningen, där man inte får rum med traditionella packningar.

Läs mer om dispenserad ledande packning.

Donpackningar

Vi har verktygsuppsättningar för flera olika typer av donpackningar. Olika material finns tillgängliga för att uppfylla kraven på EMI-avskärmning, miljötätning, galvanisk kompatibilitet och bränsle-/oljebeständighet.

Läs mer om donpackningar.

Expanderad och vävd metall med neopren, silikon eller fluorsilikon

En komposit av metall impregnerat med en elastomer ger en bra kombination av hög konduktivitet och miljötätning.

Packningen är lämplig för en bra EMI/RFI skärmning samtidigt en bra miljötätning. Det finns metall utav vävd aluminiumtrådar, expanderad aluminium eller monel impregnerad med silikon, fluorsilikon eller neopren.

Expanderad moneltråd finns också utan impregnerad elastomer för den som inte behöver miljötätning. Materialet kan köpas i ark eller i färdigskurna packningar efter önskemål.

Dessa packningar passar i applikationer där toleranserna inte överstiger 0,1 mm och/eller där utrymmesrestriktioner finns. Dessa packningar är lämpliga som donpackningar.

Läs mer om expanderad och vävd metall med neopren, silikon eller fluorsilikon.

Ledande silikon och fluorsilikonpackningar

Ledande elastomerer är fullt efterhärdat silikon eller fluorsilikon dopat med elektriskt ledande material för att få låg resistiv kontakt mellan interfacematerialen.

Det finns många olika val av fyllningar för att undvika galvanisk korrosion mellan ytorna.

Många olika extruderande profiler finns tillgängliga i löpande längd eller tillverkade efter kundens önskemål som till exempel stansade packningar eller vulkade O-ringar.

Ledande elastomer används oftast där det är ont om utrymme och där man behöver bra skärmning och samtidigt miljötätning, IP-klass.

Fluorsilikon används när applikationen måste motstå t ex olika bränslen.

Läs mer om ledande silikon och fluorsilikonpackningar.

Ledande tygpackning eller fabric over foam

Denna skärmningspackning är tillverkad ifrån en syntetisk polyester eller nylontrådar som är pläterad med nickel/koppar, silver eller liknande för ge ett ledande skikt.

Tyget är sedan omlagd runt ett skum eller annat gummi i många olika dimensioner och former.

Denna ledande packning kan användas i många olika applikationer, men helst för inomhusbruk.
De flesta möter UL94V-0 kraven och finns tillgängliga i längder, kapade eller stansade.

Läs mer om ledande tygpackning eller fabric over foam.

Oriented wires i silikon eller fluorsilikon

En plan silikongummipackning finns i solid eller i sponge och dessa innehåller trådar av monel eller aluminium. Trådarna står vertikalt och packningen känns som ”skäggstubb”.

Denna packning är miljötät och skärmar bra när den komprimeras mellan två metalliska ytor.

Utmärkta EMC/EMI egenskaper fås eftersom det är 900 trådar per kvadrattum (25 mm²).

Detta material har många användningsområden då den kan levereras i remsor, ark eller till en kundanpassad packning i olika tjocklekar som t ex stansad donpackning. Packningen kan också levereras med tejp för att lätt kunna monteras.

Denna packning bör inte användas i applikationer där packningen måste återgå till sin ursprungliga form efter komprimering.

En version i fluorsilikon finns också om packningen används i miljöer med bränsle, oljor, hydrauliska vätskor eller annat liknande.

Läs mer om oriented wires i silikon eller fluorsilikon.

Stickade packningar

Stickade packningar är en kostnadseffektiv lösning för bra skärmning i de magnetiska och elektriska fälten inkluderat EMP.

Packningarna kan levereras antingen som en stickad metallpackning eller stickad runt en elastomerisk kärna (typ silikon, neopren eller liknande) för att kunna återgå till sin ursprungliga form efter kompression.

Det finns olika val på trådmaterial som aluminium, monel, TCS (Tin Plated Copper Clad Steel) eller i rostfritt stål. Valet av material på trådar är för att kunna undvika galvanisk korrosion mellan ytan och packningen.

Standardprofiler är runda, runda med fena och rektangulära. D-formade och andra kundanpassade former finns också tillgängliga. Dessa packningar kan levereras i olika längder eller som färdiga ramar eller liknande.

För att uppnå en viss IP-klass kan vi också leverera en stickad packning som är hoplimmad på sidan med en miljöpackning.

Alla dessa stickade packningar kan levereras i löpmeter eller som kundanpassade packningar. De kan också levereras med kompressionsstopp för att undvika överkomprimering.

Läs mer om stickade packningar.

Anpassade lösningar efter dina behov

För oss är det viktigt att du får precis det du behöver – därför strävar vi alltid efter att ta fram anpassade lösningar som fungerar för just dig. Tillsammans med våra erfarna leverantörer ser vi till att hitta den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen till ditt företag.