Swelektronik Ljusledare

Ljusledare

Vi erbjuder ett brett sortiment av platsoptimerade ljusledare
med jämn belysning och smidiga monteringslösningar.

Ljusledare används när man vill ha ljuskällan på annan plats än själva indikeringen, till exempel mellan kretskortet och panelen. Vi erbjuder ljusledare med eller utan inbyggda lysdioder, och ett stort program med lysdioder monterade i hållare för front- panel- eller kretskortsmontage. Dessutom har vi olika varianter av frontkomponenter (F.E.L) för såväl yt- som hålmontering till rackmontage, såsom omkopplare och signallampor.

Vi på Stig Wahlström Elektronik arbetar bara med noggrant utvalda leverantörer. Tack vare vårt breda sortiment av olika standardkomponenter, samt långa erfarenhet av kundanpassade lösningar, ser vi till att hjälpa dig och ditt företag med just det du söker.

Ljusledare för SMD-LED och THT-LED

Hos oss hittar du smidiga ljusledare med hög ljusstyrka och jämn belysning, som tar lite plats och är enkla att montera. Vi erbjuder både vertikala och horisontella frontpanelslösningar, direkt monterbara på kretskortet. Vårt sortiment inkluderar även enstaka såväl som flerradiga ljusledare och bargraf-displayer, med flertalet olika huvudformer och storlekar.

Ljusledare för frontpanels-

montering

När din ljusledare inte kan, eller bör, vara fixerat till kretskortet, rekommenderar vi den här typen av montering. Genom att trycka fast ljusledaren i ett passande borrhål på frontpanelen, svävar den ovanför eller framför SMD-lampan utan att vidröra den. Hos oss hittar du ett brett sortiment av frontljusledare i olika längder, utseenden och monteringssätt, och vi hjälper dig självklart på rätt väg.

Ljusledare för frontpanelsmontering

Horisontella ljusledare

Horisontella ljusledare används då strålningsytan på frontpanelen ska placeras vinkelrätt mot kretskortet. Vårt sortiment av horisontella ljusledare innehåller versioner med runda, kvadratiska och rektangulära huvuden. Förutom klassiska runda versioner med Ø3mm och stapeldiagram med utstrålande ytor på 2×5 mm, erbjuder vi även miniatyrversioner. Alla varianter finns i olika längder.

Horisontella ljusledare

Vertikala ljusledare

Vertikala ljusledare används då strålningsytan på frontpanelen ska placeras parallellt med kretskortet. Vårt sortiment av horisontella ljusstyrningar innehåller både versioner med runda huvuden, såväl som med en rektangulär, strålformig yta. Då ljusledare påverkar gränssnittet, har de även inverkan på produkternas design. Därför erbjuder vi ett brett utbud av estetiskt tilltalande alternativ så att du garanterat hittar en design som passar dig.

Vertikala ljusledare

M-Cut 2D ljusledningssystem

Det här nya ljusledningssystemet hjälper dig att snabbt och enkelt implementera individuella ljusledningslösningar. Systemet är baserat på noggrant bearbetade, homogena PMMA-plattor som, beroende på vilken version, antingen är helt transparenta eller utrustade med diffusorpartiklar. Vi hjälper dig att hitta rätt, och på så sätt kan vi också garantera dig ett utmärkt ljusresultat.

Ljusledare M-Cut 2D ljusledningssystem

Anpassade lösningar efter dina behov

För oss är det viktigt att du får precis det du behöver – därför strävar vi alltid efter att ta fram anpassade lösningar som fungerar för just dig. Tillsammans med våra erfarna leverantörer ser vi till att hitta den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen till ditt företag.