Smiths Interconnect bidrar till historisk månlandning

Komponenter används vid Chandrayaan-3:s landning på månen.

Smiths Interconnect har nyligen bidragit till Indiens historiska månlandning genom att tillhandahålla avgörande komponenter för rymdfarkosten Chandrayaan-3. Detta markerar en betydelsefull milstolpe när Indien som det första landet framgångsrikt landade en farkost nära månens sydpol.

De rymdkvalificerade produkterna från Smiths Interconnect möjliggjorde för Indian Space Research Organisation (ISRO) markkontrollers att övervaka och styra sonden genom tvåvägs- eller dubbelriktade radiolänkar. Utan dessa länkar hade den framgångsrika landningen av farkosten inte varit säkerställd.

Smiths Interconnect har upprätthållit en långvarig relation med ISRO och har samarbetat med organisationen i nästan tre decennier. De har levererat tiotusentals komponenter för rymdflyg, som används i geostationära sändningar, jordobservation och flera djupa rymduppdrag, inklusive samtliga tre Chandrayaan-missioner.