Smiths Interconnect utökar sitt produktutbud för krävande sjukvårdsapplikationer

De nya D04-kontakterna erbjuder hög densitet samtidigt som de behåller lång livslängd.

Smiths Interconnect har lagt till ett nytt alternativ med hög densitet till sin etablerade D-kontaktserie för medicinmarknaden. Den ökande efterfrågan på elektriska kontakter med hög densitet i medicinska apparater drivs av många faktorer, framför allt storlek, vikt och funktionella krav. På grund av den ökande populariteten för bärbara enheter och patientbärbara enheter blir storlek och vikt av kontakter nu allt viktigare inom medicinsektorn.

Genom att öka kontaktdensiteten kan konstruktörer förbättra prestandan samtidigt som de behåller storleken och minimerar ytterligare vikt. Högdensitetskontakter gör det möjligt för viktiga medicinska apparater att förbli ergonomiska och enkla att använda för sjukvårdspersonal. Medicinska applikationer som kräver hög prestanda, som elektrofysiologisk kartläggning och ablation av arytmier samt intravaskulär och hjärtbildgivning, är typiska exempel på tillämpningar som kräver elektriska kontakter med hög densitet.

De nya D04-kontakterna har utformats och testats för att kunna erbjuda:

  • Hög densitet med 82 standardpositioner: ingen jämförbar konkurrens på marknaden för kritiska medicinska applikationer.
  • Beröringssäkerhet: säker och pålitlig tack vare snabbavkopplingsknapp och isolering som skyddar mot fingerkontakt.
  • Enkel montering på grund av D-formad layout: formen på kontakten och mottagarhöljet minskar avsevärt risken för felaktig anslutning.
  • Ergonomi: utformade för att enkelt kunna anslutas och kopplas bort med en hand.
  • Högt förtroende i kvalificeringstester av OEM-enheter tack vare de kvalificeringstester som utförs på de nya D04-kontakterna.
  • Anpassade lösningar kan skapas baserat på behoven och specifikationerna för specifika enheter, inklusive möjligheten att stödja över 120 kontaktpositioner.