IP68-klassade ljusledare från MENTOR

MENTOR har nyligen utökat sitt produktsortiment med över 50 nya IP68-klassade ljusledare. De flexibla och vattentäta ljusledarna är ett tillägg till bolagets redan omfattande standardproduktsortiment och finns i lager med korta leveranstider. Produkterna, som finns i olika slags utföranden, är alla designade för att garanterat hålla vatten och fukt borta från elektroniken.

MENTOR grundades år 1920 och har sedan dess kommit att bli en av världens största leverantörer av ljusledare samt marknadsledande inom utveckling och produktion av integrerade belysningslösningar för fordonssektorn och industrin. De nya IP68-kompatibla versionerna stärker deras redan gedigna utbud av ljusledare som kan monteras i frontpaneler. Dessa kan med fördel användas om ljusledaren inte kan eller ska fästas på kretskortet. När ljusledaren trycks in i ett lämpligt hål på frontpanelen kan den flyta kontaktfritt ovanför eller framför den integrerade lysdioden. En typ av montering som ger mångsidiga designalternativ.

Det utökade sortiment med över 50 nya IP68-klassade ljusledare finns i längder mellan 4,5 mm och 45 mm eller i anpassade längder, med varierande huvudformer (sfäriskt, plant eller sänkt huvud) samt olika diameter (5,2 mm, 3,2 mm eller som miniversion med 2,2 mm diameter).

Signallampor som IP68-lösning

Signallampor är en variationsrik och kostnadseffektiv lösning, ett bra alternativ till PCB-monterade lysdioder och finns dessutom tillgängligt med kort varsel. Tillverkade av robusta och UV-stabila material är de lämpliga för utomhusbruk och har tilldelats skyddsklass IP68 tack vare användningen av tätningar och en helt inkapslad PCB. Kombinationen av en SMD-LED med en ljusledare inuti signallampan ger en mycket hög nivå av ESD-skydd. Det robusta plasthöljet med en diameter på 10 mm finns som tillval i svart eller metall och linsdiametern är antingen 3 mm eller 5 mm. Signallamporna är utrustade med lågströmslysdioder i vitt eller RGB och har en tvinnad trådanslutning eller en kontakt. Läs mer >

Standardiserade eller kundanpassade varianter

Förutom det breda utbudet av standardprodukter erbjuder MENTOR sina IP68-klassade ljusledare ​​även som skräddarsydd lösning. Längden, strålegenskaperna och designen kan anpassas för att möta kraven och önskemålen i den aktuella applikationen. Särskilda färger eller former är möjliga att anpassa, liksom konfigurationer för mörkerseendeapplikationer eller olika färger på höljet, kåpans former och storlekar.

För första gången inkluderar MENTOR flexibla ljusledare för IP68-applikationer i sitt sortiment. Standardprodukterna finns tillgängliga med plan, sfärisk eller sänkt huvudform, och finns i tre olika längder. Läs mer >

Styva ljusledare för frontpaneler är tillgängliga i längder mellan 4,5 mm och 45 mm, med tre olika huvudformer, olika diameter eller som en mini-version. Läs mer >

Möt oss på Evertiq Expo 16 maj!

Vi på Stig Wahlström Elektronik ser fram emot att delta som utställare på Evertiq Expo i Malmö – den största endagsmässan för Sveriges Elektronikindustri! Välkommen att besöka oss på plats, så får du möjlighet att titta närmare på de senaste produktnyheterna från marknadsledande leverantörer som MENTOR.