Stig Wahlström Elektronik säkrar sin position på svenska marknaden genom avtal med amerikanska Omnetics

Tommy Ahlsved, VD på Stig Wahlström Elektronik och Joe Held, International Sales Director på Omnetics Connector Cooperation.

Stig Wahlström Elektronik ingår nytt avtal med USA-baserade Omnetics Connector Cooperation. Med avtalet säkrar Stig Wahlström Elektronik sin position på den svenska marknaden för miniatyrkontakter till en mängd branscher, såsom militär- och försvars-, medicin-, rymd- och flygindustrin samt inom industriell tillverkning.

Stig Wahlström Elektronik erbjuder högkvalitativa produkter inom klimatisering och förbindningsteknik från världsledande komponentleverantörer. Bolaget ingår i teknikhandelskoncernen Addtech och har under den senaste tiden genomgått en kraftig tillväxt. Samarbetet mellan Stig Wahlström Elektronik och Omnetics har pågått under en längre tid, men det var under branschmässan Electronica i München i mitten av november 2022 som ett nytt avtal mellan bolagen signerades.

– Avtalet utgör en viktig grund för vår fortsatta tillväxt på Stig Wahlström Elektronik, under många år framöver, säger Tommy Ahlsved, VD på Stig Wahlström Elektronik.

Omnetics designar och tillverkar miniatyrkontakter i världsledande kvalitet. Samtliga miniatyrkontakter är designade och monterade i bolagets egen fabrik i Minneapolis, Minnesota.

– Jag hade möjlighet att besöka Omnetics fabrik i Minneapolis för ett par veckor sedan. Anläggningen var mycket imponerande och Omnetics är med all rätt mycket stolta över sin tillverkningskapacitet. Nu ser vi fram emot det fortsatta samarbetet, säger Tommy Ahlsved.