Nyhet! IP68 ljusledare från MENTOR
– vattentäta och flexibla

För första gången inkluderar produktsortimentet från MENTOR nu flexibla ljusledare för IP68-applikationer. Standardartiklarna finns med plant, sfäriskt eller försänkt huvud och i tre olika längder.

Vår leverantör MENTOR har nu utökat sitt sortiment med över 50 nya IP68-klassade ljusledare. De flexibla och vattentäta ljusledarna blir ett tillägg till bolagets redan omfattande standardproduktsortiment och finns i lager med korta leveranstider. Produktnyheterna finns i olika slags utföranden, alla designade för att garanterat hålla vatten och fukt borta från elektroniken.

MENTOR grundades år 1920 och är idag världens största leverantör av ljusledare och en av marknadsledarna inom utveckling och produktion av integrerade belysningslösningar för fordonssektorn och industrin. De nya IP68-kompatibla versionerna stärker deras redan gedigna utbud av ljusledare som kan monteras i frontpaneler. Dessa kan med fördel användas om ljusledaren inte kan eller ska fästas på kretskortet. När ljusledaren trycks in i ett lämpligt hål på frontpanelen kan den flyta kontaktfritt ovanför eller framför den integrerade lysdioden. En typ av montering som ger mångsidiga designalternativ.

MENTOR har nu utökat sitt sortiment med över 50 nya frontpanelljusledare. Dessa finns i längder mellan 4,5 mm och 45 mm eller i skräddarsydda längder, med varierande huvudformer (sfäriskt, plant eller försänkt huvud) och olika diametrar (5,2 mm, 3,2 mm eller som miniversion med 2,2 mm diameter).

Signalljus som IP68-lösning

Signalljus är en variationsrik och kostnadseffektiv lösning, ett bra alternativ till PCB-monterade lysdioder och finns dessutom tillgängligt med kort varsel. Tillverkade av robusta och UV-stabila material är de lämpliga för utomhusbruk och tack vare användningen av tätningar och ett helt inkapslat PCB är de IP68-klassade. Kombinationen av en SMD-LED med en ljusledare i signalljuset ger en mycket hög nivå av ESD-skydd. Det robusta plasthöljet med en diameter på 10 mm finns som tillval i svart eller metall och linsdiametern är 3 mm alternativt 5 mm. Signallamporna är utrustade med svagströmslysdioder i vitt eller RGB och har en tvinnad trådanslutning eller en kontakt.

Standardiserade eller kundanpassade varianter

Förutom det breda utbudet av standardprodukter erbjuder MENTOR sina IP68 ljusledare – precis som alla andra ljusledare från sitt standardsortiment – ​​även som skräddarsydd lösning. Längden, strålegenskaperna och designen kan anpassas för att möta kraven och önskemålen i den aktuella applikationen. Särskilda färger eller former är möjliga att anpassa, liksom konfigurationer för mörkerseendeapplikationer eller olika färger på höljet, kåpans former och storlekar.

IP68 belysningslösningar för användning i miljöer med regn-, spray-, kondensvatten eller för permanent undervattensanvändning.