OptoTEC™ OTX/HTX serien från Laird Thermal Systems

Peltiermoduler med hög värmeöverföringskapacitet på en liten yta

Laird Thermal Systems har nyligen lanserat serien OptoTEC™ OTX/HTX. OptoTEC™ OTX/HTX är små kompakta termoelektriska peltiermoduler, utvecklade för högtemperaturapplikationer, t ex inom telekom, industri och autonoma applikationer. Tack vare förbättrade termoelektriska material får du en ca 10% boost av kylkapaciteten gentemot konventionella termolektriska peltiermoduler.

Dessa nyutvecklade peltiermoduler är speciellt framtagna för att kontrollera temperaturen för värmekänsliga optoelektroniska komponenter som används i laserdioder, optiska mottagare, LiDAR, CMOS och IR-sensor applikationer mm.

Redan vid footprints så små som 3x4mm, erbjuder OptoTEC OTX/HTX serien bra kylning och mer stabila temperaturnivåer. Produktserien har klarat Telcordia GR-468 CORE-kvalificering för att tåla hårda mekaniska och miljömässiga teststandarder och tillverkningsprocessen är anpassad för att säkerställa hög kvalitet och lång livslängd.

Serien finns tillgänglig i två versioner

OTX peltiermodulen är designad för driftstemperaturer upp till 120°C, medan HTX peltiermodulen är konstruerad för driftstemperaturer upp till 150°C.